Bada bastu med infraröd värme

Infraröda strålar är en naturlig del av ljusets spektra.

Det mesta av energin från solstrålarna kommer just från de infraröda frekvenserna och de har en förmåga att värme upp exempelvis människokroppen utan att värma upp luften runt omkring. Även djur och växter samt andra material och vätskor har samma förmåga att absorbera de värmande ljusstrålarna. Ett bra exempel är värmen du kan känna från sanden på stranden, som har en god förmåga att absorbera de infraröda strålarna.

De infraröda strålarna är osynliga för ögat och får inte blandas ihop med UV-ljus (ultravioletta strålar) som både kan bränna och skada huden.

Infraröd bastu med massage

Idag finns det basturum där uppvärmningen sker med hjälp av infra röda strålar. En sådan bastu är mycket svalare, 40-60 grader och värmer din kropp på djupet på ett helt annat sätt än en traditionell bastu. Samtidigt som du upplever en mindre brännande värme än i en traditionell bastu, får du en värme som går på djupet i din kropp och som hjälper dina muskler att slappna av samtidigt som infravärmen verkar avstressande och avkopplande. De speciella infraröda strålarna gör att kroppen svettas mycket mer än i en vanlig bastu vilket i sin tur gör att kroppens reningsverk går för högvarv och en rejäl rening från alla gifter som binds i kroppen bli resultatet.

Kombinationsbastu från Luxway

För den som vill ha både infraröd bastu och den traditionella varianten eller redan har en traditionell bastu kan man enkelt kombinera de två typerna. Det finns monteringssatser för att komplettera den befintliga bastun med infra röda paneler eller färdiga, nyproducerade kombinationsbastumodeller. Allt för att tilltala alla önskningar i familjen och låta allas önskningar bli uppfyllda.

Dusch med inbyggda IR paneler

För den som inte har plats för en bastu men ändå blivit nyfiken på det här med infraröda värmepaneler finns det även en variant som kombinerar dusch och infraröd värme. En duschkabin där du, på bara en kort stund, kan få upp värmen med hjälp av panelerna och sedan slå dig ner och njuta av den djupgående och välbehövliga värmen.

Badtunna med IR paneler från Luxway

Den sista varianten av infraröd bastu som vi vill visa är den charmiga badtunnan. I trädgården, kanske vid poolen eller på någon annan passande, undanskymd plats, blir den till en utomhusbastu som går bra att använda året om. Att först sitta i de värmande infrastrålarna och sedan gå ut och rulla sig i den kalla snön kan bli en uppfriskande aktivitet både för barn och vuxna.

Fakta till texten är hämtad från Luxways hemsida och där kan du också läsa mer ingående fakta om effekterna av infraröd bastu.

 

Redaktionen tipsar

  Visst skulle det lika gärna kunna vara ett sovrum eller ett vardagsrum som bilden visar. Det är just det som är det absolut säkraste...
Infraröda strålar är en naturlig del av ljusets spektra. Det mesta av energin från solstrålarna kommer just från de infraröda frekvenserna...
Vad var och en upplever som stilfullt är naturligtvis högst personligt men några gemensamma nämnare finns ändå. Alla som är i färd med att...

Annonser

Utvalda varumärken

Förverkliga dina bastudrömmar med en snyggt designad och lättplacerad Glossy bastu.
Exacta Sweden AB har ett mycket brett och djupt sortiment inom bastu och friskvård.
Som direktimportör utan mellanhänder kan vi erbjuda dig bra kvalitet till rätt pris
Funderar du på att bygga bastu? Hos Träbyggarna finner du bastustugor, inomhusbastu, bastuinredning och tillbehör.