Badrumsbelysning

Badrumsbelysning eller badrumsarmatur ger inte bara ett bra ljus utan är också en ”snygg detalj” som ger ditt badrum en mysig känsla. Badrumsbelysning finns i mängder av varianter och stilar och är skapade för att kunna matcha den övriga inredningen i badrummet. I denna delmässa kan du hitta din badrumsbelysning och dina badrumslampor från de ledande aktörerna i branschen och vi hoppas att du skall tycka om det du hittar här i utställningen över aktörer inom badrumsbelysning.

Utvalda varumärken

Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet.
Stilren badrumsbelysning i krom. Finns i halogen för låg energiförbrukning även i LED.IP44
LED-Belysning av hög kvalitet, anpassat för badrum. Snabba leveranser, bra service!
Ljusfiberbelysning - ett sätt att göra ljussättningen spännande.
Rena linjer i sköna material av yppersta kvalitet. DECOR WALTHER by CELLIER
Läcker belysning i badrumsgolvet
Inbyggd spegelbelysning i modern design.

Reportage, tips & idéer

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum? Vad skall man tänka på och vilka olika detaljer kostar vad?
 
Tänk över hela familjens behov när Ni planerar ett nytt badrum. Var alltid noga med barnsäkerheten när du väljer belysning och golv till ditt nya badrum. Även om det inte är...
 
Det är fantastiskt hur mycket man kan hinna på en förmiddag - plötsligt fanns bara inredningen på plats.
Rörläggaren hade redan varit där och dragit fram vattenrören till...
 
Valet av belysning i badrummet är väldigt viktigt för hur ditt badrum kommer att upplevas.
Det är inte bara för att få fram en skön känsla i badrummet, utan även för att kunna...

Ett tomt skal, till synes helt intakt, skulle brytas upp.
Den här morgonen var jag extra glad över att få åka iväg till jobbet. Att slippa se hur de fullständigt massakrerade...
…än bara väggar och golv. För att kunna skapa en tilltalande känsla i ditt badrum krävs det så mycket mera. 
Det allra mest fantastiska med ett nytt badrum eller en...

Badrumsbelysning

Badrumsbelysning eller badrumsarmatur ger inte bara ett bra ljus utan är också en ”snygg detalj” som ger ditt badrum en mysig känsla. Badrumsbelysning finns i mängder av varianter och stilar och är skapade för att kunna matcha den övriga inredningen i badrummet. I denna delmässa kan du hitta din badrumsbelysning och dina badrumslampor från de ledande aktörerna i branschen och vi hoppas att du skall tycka om det du hittar här i utställningen över aktörer inom badrumsbelysning.

Badrumsbelysning, badrummets ljuspunkt!

badrumsbelysning badrumslamporAtt ha bra belysning i badrummet är viktigt, inte bara för att det är en snygg detalj i sig, utan det förhöjer också stämningen i hela badrummet. Kombinera en snygg badrumsbelysning eller armatur med en dimmer och korrigera ljusnivån efter sinnesstämning. När du skall städa vill du kunna höja upp ljuset och när det kommer till en lugn badstund så vill du ha en helt annan belysningsnivå. En annan sak man måste tänka på är placeringen av badrumsbelysningen.

Ljuset i taket och ljuset vid spegeln har olika karaktär och behöver utformas på helt skilda sätt. Den ena är främst där för att lysa upp och ge en god grundbelysning medan den andra finns där för att lysa upp ansiktet vid tvätt, rakning och sminkning. Dessa helt skilda behov gör att du behöver tänka på olika sätt beroende på var din badrumsbelysning skall sitta. Blir denna detalj väl genomtänkt kommer belysningen att upplevas komplett och heltäckande. Alla belysningar för badrum måste naturligtvis klara av fukt och väta så du slipper missöden.

När du väl har hittat en leverantör som erbjuder badrumsbelysning som du gillar kan du enkelt klicka dig vidare till deras hemsida. På tillverkarnas respektive hemsidor kan du få massor av information om deras produkter och dessutom många matnyttiga tips kring vad du särskilt skall tänka på vid installation av badrumsbelysning. Så vad väntar du på?

Att hitta rätt badrumsbelysning är A och O för ett lyckat resultat

En badrumsbelysning skall ju inte bara se bra ut, den måste också vara funktionell och genomtänkt och kunna uppfylla alla olika krav som ställs i ett badrum. När du skall städa vill du ha en stark och klar ljuskälla som inte lämnar några delar av badrummet i skugga eller än värre, i mörker. Denna typ av ljus kallas för grundbelysning eller huvudbelysning. Det är den som skall tillgodose dig med ett väl upplyst badrum när du exempelvis behöver torka upp blöta fläckar från golvet.

Punktbelysning i badrummet

Punktbelysning däremot, fungerar som raka motsatsen till huvudbelysningen. Den kan du välja att placera lite mer fritt för att exempelvis belysa någon speciell plats i badrummet eller bara för att få fram en mjuk och nedtonad belysning som sitter spridd i badrummet. Punktbelysning i kombination med en dimmer är en fantastiskt anpassningsbar belysning och på en liten gästtoalett skulle faktiskt en punktbelysning med många, spridda punkter (spotlights) i taket, kopplade till en dimmer, kunna fungera som den enda belysningen.

Spegelbelysning

Den tredje typen av belysningen är spegelbelysningen. Det är den belysningen som skall ge dig bästa möjliga ljus när du står framför spegeln. Detta ljus skall allra helst monteras i ögonhöjd och på båda sidorna om spegeln och inte vara allt för starkt och kallt samtidigt som det ju skall lysa upp ditt ansikte där framför spegeln.

Släpp in dagsljuset

Nästa typ av ljus är det fantastiska dagsljuset. Dra nytta av ett fönster i badrummet och låt ljuset flöda in de timmar på dygnet som det är möjligt. Dagsljus är ändå det absolut bästa ljuset och våra kroppar mår extra bra av just det. När mörkret fallit och lugnet råder i badrummet kan det sista av alla ljusen komma väl till pass, nämligen de levande ljusen. Underskatta aldrig den känslan och den stämning som levande ljus framkallar. Vill du ha en riktigt härlig badstund i ditt nya badrum så är det absolut levande ljus som gäller.

Tänk på att det krävs särskilt avpassad armatur för badrum och att jobbet måste göras av en elektriker som har behörighet att installera i badrum.

Redaktionen tipsar

  Det är fantastiskt hur mycket man kan hinna på en förmiddag - plötsligt fanns bara inredningen på plats. Rörläggaren hade redan varit där...
Ett tomt skal, till synes helt intakt, skulle brytas upp. Den här morgonen var jag extra glad över att få åka iväg till jobbet. Att slippa...
…än bara väggar och golv. För att kunna skapa en tilltalande känsla i ditt badrum krävs det så mycket mera.  Det allra mest fantastiska med...

Annonser