Belysning för ditt badrum

 

Valet av belysning i badrummet är väldigt viktigt för hur ditt badrum kommer att upplevas.

Det är inte bara för att få fram en skön känsla i badrummet, utan även för att kunna se dig i spegeln på ett fördelaktigt sätt, som det finns mängder av olika belysningslösningar för badrummen. Här är några tips för att hjälpa dig hitta den belysning som är bäst för dina olika behov.

         Kaklet kommer från Konradssons och heter Jaipur

Om ni bara är vuxna i familjen kan du välja belysning lite mer fritt och skapa en härligt, inbjudande badrum genom att ha flera mindre ljuskällor som ”punktbelyser” där du bäst behöver det, som ex. ovanför handfatet. Detta ger dig en enorm frihet att locka fram just den atmosfär som du vill ha.

Badrummet kommer från Ballingslöv och heter Space Solid

Om det är en barnfamilj som ska husera i det nya badrummet behövs en starkare huvudbelysning för att säkert kunna lysa upp alla delar av rummet, så som hörn och eventuella blöta fläckar. Har du mindre barn så tänk på att sätta strömbrytaren åtkomlig även för dem. Det underlättar om de skulle behöva smyga upp på toaletten på natten.

Badrummet kommer från Vabene och heter Apogeo

Ett fönster i badrummet är en fantastisk tillgång, då dagsljus alltid är en bra ljuskälla. Dra nytta av detta under dygnets ljusa timmar och vänta med det konstgjorda ljuset tills mörkret faller. Om du tycker att det är för mycket insyn genom ditt badrumsfönster kan du istället sätta in en ruta i frostat glas. Även självhäftande varianter av insynsskydd för fönstren finns på marknaden. Ett tredje alternativ på ett parti som släpper igenom ljus men ingen insyn, är de trendiga glasblocken. De finns i olika färgtoner och kan bli ett enormt effektfullt inslag i badrummet.

Badrummet kommer från Ballingslöv och heter Astrolux Solid

Den känsligaste platsen att belysa är utrymmet runt spegeln. Det får inte bli för starkt och kallt men ska ändå lysa upp tillräckligt bra för att kunna måla och raka sig i. Den bästa placeringen på spegelbelysningen är i ögonhöjd på båda sidorna om spegeln. Där får du så lite skuggor som det bara är möjligt. Måste belysningen ändå sitta ovanför spegeln är det viktigt att den är mjuk och dämpad.

Badrummet kommer från Ballingslöv

 

Ett sista råd till alla som ska sätta in ny belysning i badrummet är att koppla en dimmer till strömbrytaren. På så vis kan du både ha det dämpat och behagligt samtidigt som du har möjlighet att öka belysningen när det skall städas eller letas efter en tappad hårnål.

 

 

Redaktionen tipsar

  Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär. Många är fortfarande rädda för färg och ibland...
  Det finns egentligen ingenting som säger att du skall följa varken trender eller färgteman som någon annan har bestämt. Självklart är de...
Ett tomt skal, till synes helt intakt, skulle brytas upp. Den här morgonen var jag extra glad över att få åka iväg till jobbet. Att slippa...

Annonser

Utvalda varumärken

Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet.
LED-Belysning av hög kvalitet, anpassat för badrum. Snabba leveranser, bra service!
Stilren badrumsbelysning i krom. Finns i halogen för låg energiförbrukning även i LED.IP44
Läcker belysning i badrumsgolvet