Våtrumsmatta

Ingenstans är kvalité viktigare än i badrummet. Där kan en gammal våtrumsmatta och ett dåligt arbete ställa till med mycket kostsamma bekymmer. Kraven har blivit hårdare och vissa material är inte längre tillåtna att användas i våtrum. Därför finns det nu nya våtrumsskivor som uppfyller nya normer och krav. Kvalitén och livslängden på dagens våtrumsmatta har också blivit allt bättre och idag kan en korrekt monterad våtrumsmatta fungera felfritt under många, långa år framöver. Det kan finnas många olika anledningar till att man väljer våtrumsmatta i sitt badrum istället för kakel och klinker. En av orsakerna kan vara att väggkonstruktionen är allt för tunn och klen för att bära en kakelvägg. En annan orsak när det gäller våtrumsmatta på golv kan vara att badrummet ligger på en övervåning och att våningsplanet har en golvkonstruktion som inte klarar att bära den belastning som klinkerplattor ger.

Utvalda varumärken

Våtrum som tål att synas i sömmarna
Våtrumsmattorna är designade så att du lätt kan matcha med våtrumsväggarna

Reportage, tips & idéer

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum? Vad skall man tänka på och vilka olika detaljer kostar vad?
Ska man renovera badrummet är det viktigt att man väljer ett behörigt företag som har genomgått BKR,s kurser för plattsättare och arbetsledare. Dessa har därigenom fått utbildning...
Ett nytt badrum handlar, tyvärr, mycket om kronor och ören. Var och en av oss har vår egen privata budget att hålla oss inom.
En våtrumstapet är ett snyggt val i badrummet.
Golvmattor är ett smidigt och prisvärt alternativ till klinker! Innan du lägger in ett nytt golv...
Men en väggmatta får du en läcker vägg som är lätt att hålla ren.

Våtrumsmatta

Ingenstans är kvalité viktigare än i badrummet. Där kan en gammal våtrumsmatta och ett dåligt arbete ställa till med mycket kostsamma bekymmer. Kraven har blivit hårdare och vissa material är inte längre tillåtna att användas i våtrum. Därför finns det nu nya våtrumsskivor som uppfyller nya normer och krav. Kvalitén och livslängden på dagens våtrumsmatta har också blivit allt bättre och idag kan en korrekt monterad våtrumsmatta fungera felfritt under många, långa år framöver. Det kan finnas många olika anledningar till att man väljer våtrumsmatta i sitt badrum istället för kakel och klinker. En av orsakerna kan vara att väggkonstruktionen är allt för tunn och klen för att bära en kakelvägg. En annan orsak när det gäller våtrumsmatta på golv kan vara att badrummet ligger på en övervåning och att våningsplanet har en golvkonstruktion som inte klarar att bära den belastning som klinkerplattor ger. Eller så kan det faktiskt vara en ren bekvämlighets sak - att man inte vill ha varken kostnad eller det enorma underarbete som kakel- och klinker kräver. Med en bra våtrumsmatta kommer badrummet att bli klart snabbt, hålla väldigt länge och dessutom bli klart billigare i kostnader.

Inred badrummet med en praktisk våtrumsmatta

Våtrumsmatta och våtrumsmattor i svenska badrum Bild: GVK

När det kommer till väggar och golv i våtrum gäller det att man vet vad man gör. Inte nog med att det skall vara speciella skivor och mattor, de skall monteras efter konstens alla regler också. För att vara på den säkra sidan tar de allra flesta hjälp utav yrkeskunnigt folk som är väl bevandrade i den svåra konsten att montera våtrumsmatta, golvskivor, väggmattor eller sätta våtrumstapeter.

Alla hantverkare som arbetar med den här typen av monteringar måste vara certifierade för att utföra våtrumsarbeten. Detta innebär också, för oss kunder, att vi får en garanti för att hantverkaren kan sin sak och har genomgått de utbildningar och tester som behövs för att få denna certifiering. För att komma till de olika varumärkesägarna, nedan, klickar du bara på bild eller logga.

Redaktionen tipsar

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum? Vad skall man tänka på och vilka olika detaljer kostar vad?
Ska man renovera badrummet är det viktigt att man väljer ett behörigt företag som har genomgått BKR,s kurser för plattsättare och...

Annonser