Ett badrum är så mycket mera

…än bara väggar och golv. För att kunna skapa en tilltalande känsla i ditt badrum krävs det så mycket mera. 

Det allra mest fantastiska med ett nytt badrum eller en badrumsrenovering är att det är personliga krav och önskningar som styr. Det som är viktigt och helt nödvändigt för dig kan vara helt obetydligt för någon annan och det är med de förutsättningarna vi skapar personliga badrum med fokus på våra egna behov.Sätt dig ner och ta dig en rejäl funderare på vad du vill uppnå med ditt nya badrum. Är det ett ljusare och gladare ställe att möta morgonen på eller är det fler dusch och bad möjligheter? Kanske tycker du och din familj att dubbla handfat är viktigt och kanske har ni även funderat på att integrera en bastuhörna i ert nya badrum.

               Bilden kommer från Tylös hemsida och visar deras basturum Impression

Många vill gärna ha ett speciellt tema i badrummet, det kan vara exempelvis ett badrum i romantisk stil eller ett marint tema med mycket båt och havsinspirerade inslag. Bestäm dig först för vad skalet i badrummet skall bestå av. Skall du satsa på kakel och klinker, våtrumsmatta eller kanske de nya smarta våtrumsskivorna. Somliga som planerar ett lite större badrum vill också gärna ha in en torrare sektion där både golv och väggar kan vara klädda i trä. Trä är ett omtyckt material med mycket känsla och värme i och med rätt placering och behandling kan det fungera alldeles utmärkt med trä i badrummet.Här är det också viktigt att man får med tankarna kring badrumsbelysningen. Var och vilka olika typer av badrumsbelysning behöver man. Tänk på belysning runt spegeln, spotlights med dimmer i taket, belysning för att se att städa osv. Vill du montera in en handdukstork eller en våtrumsfläkt i ditt badrum är det också bra att få med det redan när det planeras för väggbeklädnaden i badrummet.

Bilden kommer från Ballingslövs hemsida och visar serien Vision Line

Likaså är golvvärme i badrummet något som måste planeras redan i detta startskede.Kanske har du redan en bra bas för ditt nya badrum. Kanske finns det ett snyggt klinkergolv och matchande, neutrala kakelplattor på väggarna. Då är det bara att hoppa vidare i planeringen och gå direkt på din badrumsinredning, din dusch, ditt badkar och ditt badrumsporslin.Fundera också över hur mycket förvaring du behöver ha i ditt badrum. Det finns mängder med snygga badrumsinredningar som innehåller smarta förvaringsmöjligheter, både i form av skåp men också som fräcka utdragslådor.

Bilden är hämtad från Svedbergs hemsida och visar deras ångkabin S-box 

De nya fantastiska ångduscharna är något som hela tiden ökar i popularitet. En smart liten sak som vid första anblicken ser ut som en duschkabin men som innehåller så mycket mera. Ångfunktionen med en härlig bastukänsla är bara en av alla finesser som en ångdusch innehåller. Ofta finns det också flera massagefunktioner med vattenmassage för rygg och nacke, inbyggd radio, ljusterapi, möjlighet att svara i telefonen och i vissa fall även möjlighet att fylla på med härliga aroma essenser för en mer komplett och avslappnande upplevelse. Man skulle nästan kunna säga att det inte finns några begränsningar uppåt mer än möjligen kundens plånbok.Tycker du mer om det traditionella badandet så finns det underbara kar som ger dig samma härliga upplevelser av avslappning och välbefinnande. Med olika massageeffekter, undervattensljus, varmhållning och inbyggd tv-skärm kan man troligen bli kvar i vattnet hela dagen…

Bilden är hämtad från Ifös inspirationsgalleri  

När du väl har komponerat grunden i din badrumsinredning, genom dina val av badrumsporslin, handfat, toalettstol och badrumsblandare återstår egentligen det bästa av allt. Oavsett hur stilrent, fräscht och enhetligt du har lyckats planera ditt nya badrum så är det ändå den där sista touchen med alla badrumstillbehören som gör helheten komplett.Knoppar, hängare, tvålkoppar, tandborstglas, toalettborste, mattor och handdukar är små detaljer som gör en otroligt stor skillnad.

Bilden är hämtad från Björbo badrums hemsida och visar X-Frost

På Badrumsportalen kan du hitta annonsörer inom varje liten gren av en badrumsrenovering och här kan du enkelt besöka hemsidorna till de annonsörer som tilltalar dig. När du väl vet vad du vill ha så är det bara att söka upp deras närmaste butik för att få personlig hjälp och service.

Lycka till och hoppas att du får mycket hjälp och glädje av Badrumsportalens alla utställningar över tillverkare och leverantörer.

Du hittar också massor av tips och råd i vår stora Badrumsguide.

 

Redaktionen tipsar

  Aldrig förr har det försakats så många garderober och gästrum som nu, alla till förmån för våra stora, moderna badrum. Dessa nya rum som...
Torrbastu, våtbastu...  Torrbastu eller våtbastu, vilken ska man välja? Torrbastu, är den form av bastubad där man inte kastar bad eller på...
Badrumsrenovering? Det fanns absolut inte en tanke på att vi skulle renovera badrum... På sin höjd hade jag kunnat tänka mig att byta ut...

Annonser

Utvalda varumärken

Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.
Sedan mer än fyrtio år designar, tillverkar och säljer Markslöjd belysning för hemmet.
Det viktigaste materialet i Vedums badrum är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.