Ett badrum med inspiration från naturen

 

Höstens inredningsmässa talar sitt tydliga språk när det gäller badrummen

Med inspiration från naturen skapas lugna och rogivande badrum. Trä i både badrumsinredningar, på väggarna och på golven bidrar alla till att skapa en harmonisk och rofylld miljö. Även om du har ett vitt badrum finns många sätt att hitta inspiration till ett uttryck som andas skog, träd och stillhet. I den här artikeln skall vi försöka visa några bra exempel på träinspirerade badrum som känns bra för själen. Översta bilden är hämtad från Freese & Brunos hemsida och har uttryck av ett ganska livfullt träslag, med starkt framträdande ådring och olika färgnyanser men ytterst skapar den ändå en harmoni och ett lugn tillsammans med de enfärgade väggarna och de sparsmakade dekorationerna för övrigt.

Träinspirerat badrum från Dansani

Som vi nämnde inledningsvis behöver det inte vara badrumsinredningen som är av trä utan det går lika bra att locka fram ett naturtema med hjälp av kakel och klinker med utseende av trä. Neutrala beigegrå toner med en stilfull ådring blir det, som här får representera naturen. Att badrummet även är utrustat med ett stort glasparti, från golv till tak som släpper in vyn av en nära natur förstärker också helhetsintrycket och känslan. Här är det Dansani som står för bilden och den mjuka badrumsinredningen med rundade hörn heter Curvo.

Träinspirerat badrum från DuoBad

Även en helvit badrumsinredning kan få ett utseende inspirerat av naturen. Med ett utseende av träpanel på väggarna i hela badrummet får man ett lugnt och stillsamt badrum. Följer man sedan upp med ytterligare detaljer i trä, så som en sittkudde med tyg som liknar en vedtrave eller ett duschdraperi med trästammar understryker man på nytt känslan av naturens närhet i badrummet och den lugna känslan blir ett faktum. På denna bild är det Duobad som står för inspirationen och badrumsporslinet är deras märke Il bagno Alessi. Även den med en unik rundad form och varje del i harmoni med varandra.

Träinspirerat badrum från Ifö

Ett något mer extremt sätt att ”ta in naturen i badrummet” kan vara att göra som Ifö gjort på denna reklambild. En regelrätt trädstam med härlig näver i beige och brunt blir ett perfekt blickfång i detta, annars ganska bleka badrum. De har även följt upp sitt tema med en mindre kvist på badkarskanten, som visar att de har tänkt till. Med mörkbruna handdukar, mjuka mattor och badlakan kommer badrummet att bli en perfekt oas när man vill hitta lugn och ro efter en lång dag på jobbet. Ett skönt bad med några droppar av en väldoftande eterisk olja i, så blir kvällen garanterat avslappnad och stillsam. Badrumsinredningen på bilden heter Sense och det är just precis vad det handlar om; En skön känsla!

Träinspirerat badrum från Vedum

Här kommer en annan bild som visar på ett exempel där man gått ett steg längre och plockat in kuddar i olika beigebruna nyanser i badrummet. Detta förstärker känslan av avslappning och vila och ger sköna associationer just på en plats som badrummet, där man vill att personen som besöker badrummet skall finna lugnet i sina bestyr. Den fina klädhängaren, formad som ett träd, berättar också att det är ok att hänga av sig de plagg som eventuellt sitter åt eller på annat sätt stör vilostunden. Den lodräta panelen på väggarna och det fina ljusinsläppet är andra detaljer som gör detta badrum till ett naturligt och vackert badrum.

Söta trädekorationer i badrum från Mora

På Mora Armaturer har man valt att inte bara plocka in trä som inspirationskälla utan också djur. Små, söta dekorationer av rådjur och en necessär i äkta skinn förhöjer känslan av natur och blir en perfekt kombination till den rustika träpanelen ovanför handfatet. Märk också att man sparat en rad med kakel direkt ovanför handfatet för att undvika att träpanelen blir utsatt för onödig väta. Kranen på bilden heter Rexx och är en engreppsblandare med inbyggt Eco-flöde för en smartare vattenförbrukning.

Gillar du trä och den lugna känslan som träinredningar skapar i ett rum så har du alla chanser den här hösten. Även på de mindre badrumstillbehören finns det mycket att välja bland i just trä look. Oavsett om det är äkta trä eller inte så är det utseendet som ögat reagerar på och det är det som räknas. Ibland kan det t.o.m. vara en fördel att inte välja äkta trä i badrummet med tanke på allt vatten som används där och den känslighet som naturligt finns hos äkta trä.

Lycka till med ditt natur- och träinspirerade badrum!

Redaktionen tipsar

En läcker höstpalett som passar perfekt i badrummet Höstens nya trender för badrummen visades stort och brett på inredningsmässan Formex i...
  Höstens inredningsmässa talar sitt tydliga språk när det gäller badrummen Med inspiration från naturen skapas lugna och rogivande badrum...
Kakel och klinker är tåliga och nästan underhållsfria material Det är lång livslängd på keramiska plattor. I det allra flesta fall till och...

Annonser

Utvalda varumärken

Det viktigaste materialet i Vedums badrum är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
ASPEN ? ETT PERSONLIGT VAL. Färdigmonterade badrumsmöbler med 10 års garanti.
Badrumsmöbler till låga priser.
Allt för ditt badrum