Klassiska badrum

Med klassiska färger i badrummet känns det alltid rätt

När badrummet är installerat med kakel på väggarna och ett klinkergolv med behaglig golvvärme så är det dags att slutföra projektet med att välja ut de sista inredningsdetaljerna. Vill du ha en inredning som kommer att hålla stilen under många år så är de klassiska färgerna alltid ett säkert kort. 

Bilden är hämtad från Konradssons hemsida 

Vitt och grått i olika nyanser känns alltid stilrent och klassiskt. Om du vill ha ett genomgående tema så tänk på att matcha även de minsta detaljerna som till exempel mattor, handdukar och muggar. För att få ett så stilrent helhetsintryck som möjligt så är det bra att titta på vad det är för typ av kakel och badrumsinredning du har. Har du ett stort och lyxigt bubbelbadkar eller en enkel dusch? Är ditt handfat fristående eller nedsänkt i bänkskivan? Försök sedan att hitta tandborstmuggar, tvålkopp och ljuslyktor som har samma eller liknande form för att behålla stilen i hela badrummet.  

Bilden är hämtad från Duobads hemsida

Krukor och växter skapar skön känsla

Gillar du att ha växter i badrummet så försök också att hitta krukor i samma stil. Har du redan några gamla krukor som passar perfekt stilmässigt men som inte alls passar med färgerna så är det bara att måla om dem. När det gäller de mjuka inredningsdetaljerna så som matta, handdukar och eventuella gardiner så finns det mycket att välja på i de klassiska färgerna.

Klassiskt badrum från Aspen bad

Lantlig stil - ett populärt val! 

När man talar om klassiska badrum så är det många som associerar det med den gamla lantliga stilen, vilket är helt rätt. Ett klassiskt badrum från svunna tider ger mycket känsla av ombonad värme i badrummet och även i nyare hus faller valet, allt oftare, på den lantliga stilen. Här är en underbar kommod från Aspen bad med matchande handtag och en fin liten pall i samma serie. Ett badkar med tassar är också perfekt i det lantliga badrummet.

Bilden är hämtad från Duobads hemsida

Glöm inte mjuka inredningsdetaljer

Det finns många butiker som säljer underbara fluffiga badrumsmattor som är sköna att gå på och mjuka, vackra handdukar. Tänk på att köpa både mattor, gästhanddukar, vanliga handdukar och även duschhanddukar i samma stil och färg för att få badrummet att smälta samman på bästa sätt.

 

Redaktionen tipsar

Kakeltrenderna förändras ständigt men våra egna tankar om färger, mönster och kombinationer är ändå det som väger tyngst. I denna artikel...
Badrumsrenovering? Det fanns absolut inte en tanke på att vi skulle renovera badrum... På sin höjd hade jag kunnat tänka mig att byta ut...
  Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär. Många är fortfarande rädda för färg och ibland...

Annonser

Utvalda varumärken

Det viktigaste materialet i Vedums badrum är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
ASPEN ? ETT PERSONLIGT VAL. Färdigmonterade badrumsmöbler med 10 års garanti.
Allt för ditt badrum
Kvalité, design till lägsta pris. Välj bland ett stort utbud hos oss!