Romantiska badrum i lantlig stil

 

När solens strålar värmer och havsbrisens vind smeker lätt är inte steget långt till ett svalkande, svalt romantiskt inrett badrum.

De ljusa väggarna och de härliga vaserna med färska blommor vittnar om att vi befinner oss mitt i årets mest undersköna tid. De romantiskt inredda badrummen har ljusa, bleka färger, gärna med en härlig, gammal kommod som rummets centrala blickfång. Det är dekorerat med allsköns vackra ting, så som kandelabrar med levande ljus, underbara linnehanddukar och ljuvliga askar i silver för alla de ting vi inte vill ha liggande framme.

Klassiskt duschhuvud från Svedbergs

 

 

 

Det klassiska duschhuvudet med stora hål ger en mycket speciell känsla när du duschar är en av alla saker man vill önska till det romantiskt inredda badrummet. En riktigt härligt, svalkande dusch efter en lång dag i sommarvärmen, ger oss kraften tillbaka och kroppstemperaturen en chans att få lov att sjunka några grader.

Duschen kommer från Svedbergs.

 

Även hyllor, av olika slag, är ett måste i det romantiska badrummet. För den som har något gammalt arvegods stående på vinden kan en pensel och en burk med antikvit färg bli helgens höjdpunkt. Lite slipning och målning och linneskåpet eller vad det nu kan vara du ”hasat” ner från vinden blir ett perfekt, romantiskt attribut på väg mot det perfekta, badrummet. De öppna hyllorna blir lätt ett vackert blickfång med plats för både foton i stora härliga ramar och små söta askar att förvara smycken och annat smått i.

Det man mest av allt förknippar med den romantiska stilen är nog de storblommiga mönstren som man kan se på allt från tandborstmuggar till mattor.

Badrummet kommer från Svedbergs och heter Romantica

Att välja badkar till det romantiska badrummet är ett kapitel för sig. Det skall absolut vara ett kar med tassar och är det sedan ett äkta sekelskiftes kar så blir ju effekten bara ännu mera äkta och tidsenlig. Nytt eller gammalt, vad du än väljer, så låt badkaret få en central plats i rummet. Låt det gärna, som här ”peta ut” och skapa en naturlig avdelare i ditt badrum. Naturligtvis skall badkarsblandaren ha samma stil som resten av inredningen och det finns en uppsjö av olika varianter på marknaden.

Kranen kommer från Mora armaturKranen kommer från Hans Grohe

Här är två stycken vackra exempel på blandare som passar alldeles utmärkt i det romantiska badrummet. Kranarna är tillverkade av Mora armatur samt Hans Grohe och närmaste återförsäljare hittar du genom deras respektive hemsidor.

För er med tillgång till dagsljus i badrummet kommer det att fungera perfekt med färska blommor men för alla oss andra kan de konstgjorda vara det enda alternativet för att få lite blommande fägring i det romantiska badrummet.

Ja, det är bara att bege sig ut i sommarvärmen och vänta på inspirationen. Det finns oändligt mycket dekorationsdetaljer i den romantiska stilen och det är dina sommarsinnen som skall styra. Låt dig lockas, i denna hänryckningens tid, att skapa ditt eget romantiska badrum.

 

Redaktionen tipsar

Det gäller att ta vara på den plats man har och utnyttja den på bästa sätt. Ofta hör man uttryck som att om vi bara hade lite bättre med...
En vattenfelsbrytare är som en jordfelsbrytare, fast för vatten. Skydda er mot vattenskador som familjen Ceder gjorde. Varje år drabbas...
  Vem vill inte ha en varm handduk att linda in sig i efter duschen? Den enormt lyxiga känslan av en uppvärmd handduk runt den blöta...

Annonser

Utvalda varumärken

Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.
Mora MMIX miljöanpassade kranar för kök, tvättställ, dusch och bad.
Ancona vit tvättställ i massiv Acovi komposit.