En toalettstol med stil

Vad var och en upplever som stilfullt är naturligtvis högst personligt men några gemensamma nämnare finns ändå.

Alla som är i färd med att planera ett nytt badrum vill ha en toalettstol som passar in i det nya badrummet. Man vill också vara säker på att wc stolen är hygienisk och lättstädad och dessutom blir man extra nöjd om det är lätt att komma åt under och runt toalettstolen så att det är lättstädat även på golvet och väggarna. Alla dessa önskningar är i princip lika för alla som skall installera en ny toalettstol men här tar också de gemensamma nämnarna slut.

Om du med uttrycket - att passa in - menar att en wc-stol skall smälta in i badrumsinredningen och inte synas något nämnvärt eller om du menar att den skall bli en färgklick och ett blickfång kan bara du veta och med dagens otroliga utbud på toalettstolar kan valet bli ganska så svårt. Det du först bör göra är att titta på badrummets övergripande stil, är det ett romantiskt och lite gulligt badrum eller ett strikt och avskalat. Utifrån denna vetskap kan du sedan börja gallra bort wc-stolar som inte passar in i just ditt badrum.

Vägghängd toastol från Gustavsberg 

I ett svartvitt badrum med läckra kontraster kan det vara läckert att även låta toaletten bryta av på ett snyggt sätt. En vit inredning och en vit toalettstol som sedan bryts med svart matta, svart toa sits och svarta ramar på tavlorna på väggen ger ett tufft badrum kommer att synas. Just den här toalettstolen från Gustavsberg är dessutom vägghängd och ger dig de bästa förutsättningarna  för en enkel städning.

Gustavsbergs serie från Villeroy & Boch 

Har man istället en badrumsinredning med trädetaljer så blir det enhetligt och lugnt i badrummet om även toaletten får en touch av trä. En toalettsits, en lådfront i badrumsskåpet och en hylla under handfatet kan vara vad som krävs av trädetaljer för att få fram den där naturliga känslan av lugn och avkoppling i badrummet. I detta exempel av Gustavsbergs serie från Villeroy & Boch som heter My Nature har badrummet dessutom naturligt ljusinsläpp från golv till tak vilket ger känslan av naturens närhet ännu en dimension.

Toalettstol i gammaldags stil från Freese Bruno 

Kanske har du glädjen och lyckan att få renovera ett gammalt torp eller en sekelskiftesvilla, vilket kan vara väl så krävande för den som är ovan. För att bevara känslan och atmosfären i huset krävs att man noga studerar inredningsstilen för den tidsepok det är tal om och sedan gör sitt bästa, att med varsam hand förnya den gamla känslan genom en varsam renovering. De romantiskt inredda badrummen är något som ofta kommer tillbaka i dessa gamla hus. Sirligt och vackert med mycket tyg, blommor och dofter ger de romantiska badrummen en alldeles egen känsla. Med en passande toalettstol ger du badrummet den där pricken över i:et som det så väl behöver. Bilden ovan visar en av Freese Brunos klassiska toalettstolar med ett mycket unikt utseende.

Vägghängd toalett från Ifö 

Den praktiskt aspekten med en vägghängd toalett har många tagit fasta på. Att enkelt kunna komma åt med en golvmopp eller en trasa är tilltalande och den här varianten med en stor rostfri spolplatta på väggen bakom, känns modern och läcker. I detta badrum blir toaletten ganska neutral och det är istället de beigefärgade tonerna i träet och handdukarna som blir blickpunkten. Även detta är ett härligt exempel på ett lugnt och stillsamt badrum med mycket avslappnande känsla.

Badrum från Svedbergs med neutral och  

Är du helt övertygad om att du inte vill väcka någon som helst uppmärksamhet med din toa stol så väljer du en helvit, klassisk modell och monterar den på en något undanskymd plats i badrummet. På så vis kommer andra delar av badrummet att få fokus, i det här fallet de läckra skåpen vid handfatet och på väggen. Kanske skapar du ett läckert spa badrum runt ditt sköna badkar, med tända ljus, gärna med någon härlig doft, några eteriska oljor och ett härligt fluffigt frottébadlakan. Att du sedan har en toalettstol i hörnet på ditt badrum gör ju bara att badrummet blir än mer komplett och funktionellt.

På badrumsportalen hittar du gott om olika tillverkare utan toaletter och wc-stolar. Genom att klicka dig in på utställningen Toalettstolar kommer du att kunna se de olika tillverkarna och därifrån klicka dig vidare till var och en av deras hemsidor. Hos dem kan du sedan hitta uppgifter om var du kan köpa den wc-stol som du fastnat för.

 

Redaktionen tipsar

  Undvik kostsamma vattenskador - Skaffa en vattenfelsbrytare! En vattenläcka hemma är lika oväntad som ovälkommen. Efterföljden blir dryg...
Med romantiska badrum kan du drömma dig bort... Romantiska badrum? Älskar du romantik och allt vad det innebär så är ett romantiskt badrum...
Ett trendigt badrum är ett måste för den stilmedvetne.  Drömmer du om ett trendigt badrum som alltid ska innehålla det senaste? Det är...

Annonser

Utvalda varumärken

Väggmonterad WC-stol med slätare sidor för enklare rengöring
Toalett Arredo Trean. Vägghängd toalett i sanitetsporslin. Dämpad sits.
Rena linjer i sköna material av yppersta kvalitet. Italiensk design! GESSI by CELLIER
Hygienic Flush är världens kanske mest hygieniska toalett, den har ingen spolkant och finns i flera modeller.