Så hittar du rätt badrumsblandare!

Oras läckra badrumsblandare i serien Il Bagno Alessi bryter snyggt av den romantiska inredningen.

Utforska utbudet av badrumsblandare på marknaden

Vilken badrumsblandare du väljer till ditt nya badrum kan vara direkt avgörande för hur det färdiga badrummet upplevs. Ofta har vi en idé och en bild om hur vi skulle vilja att en ny badrumskran skall se ut men ibland kan tid och energi gör a att man tröttnar på att leta och nöjer sig med en blandare som bara nästan stämmer överens med den bild man hade.

Dornbrachts blandare Gentle

Dornbrachts stilfulla blandare Gentle med lång elegant pip.

Byt badrumsblandare i samband med renovering av badrummet

Står du inför en badrumsrenovering och tänker ge dina väggar och golv i badrummet nytt kakel och klinker, så är det ett perfekt tillfälle att titta på nya badrumskranar. Kanske kommer ni att helt byta stil i badrummet och med den nya stilen följer också behovet av nya blandare.

En badrumsrenovering kan ha flera olika orsaker, som i sig kan vara mer eller mindre roliga men när man väl står inför faktum att en badrumsrenovering skall göras så finns det mycket gott att hitta. Visst har den badrumsinredning du väljer en stor betydelse men både tvättställsblandare, dusch -och badkarsblandare har också en stor del i den nya helheten.

Svedbergs blandarserie Canova

Svedbergs romantiska serie Canova, för både tvättställ, dusch och badkar.

Skapa kontraster med badrumsblandare

När du vet vilken stil det nya badrummet kommer att ha, romantiskt, helvitt och avskalat eller med färgstarkt och lite exotiskt, så blir det allt lättare att hitta en blandare som passar i stil. Kanske är badrummet i sig lite stramt och strikt och då kan blandare som sticker ut lite extra vara det perfekta valet. På så vis skapar man något oväntat och överraskande i badrummet som naturligtvis kommer att dra blickarna åt sig. Det skulle kunna vara breda, läckra vattenfallsblandare eller kanske höga, kantiga blandare i borstat stål.

Oras blandare Ventura

Oras tvättställsblandare - modell Ventura som motvikt till ett för övrigt eldigt badrum.

Den perfekta badrumsblandaren? 

Konsten att hitta den perfekta blandaren är inte alltid lätt men ändå oftast värd besväret. När du står där och inspekterar ditt nya badrum och din badrumsrenovering är avslutad kommer det kanske att vara just precis blandarna som gör badrummet unikt och genomtänkt. Även om utseendet är en stor del när du väljer badrumsblandare så är även funktionerna viktiga. Somliga vill absolut ha en blandare som du manövrerar med ett enhandsgrepp samtidigt som andra absolut inte kan tänka sig en engreppsblandare, utan tycker om att en kran i badrummet har två vred och ett klassiskt utseende. Kanske är det inte heller en tvågreppsblandare som är det du vill ha, utan en elektriskt styrd beröringsfri blandare där du inte behöver fundera på någonting annat än att nudda sensorn som signalerar till kranen att det är dags att starta.

Hansgrohes modell Axor serie Urquiola

Hansgrohes serie Axor modell Urquiola är onekligen en iögonfallande tvättställsblandare.

Till sist vill vi bara avsluta med att berätta att varje tillverkare av kranar till badrummet gör serier där även badkarsblandare och duschblandare igår. Detta gör de för att du skall kunna hitta en och samma stil på alla dina blandare i badrummet och på så sätt skapa en enhetlig och vacker blandarstil i ditt nya badrum.

Hansgrohes Axor serie Urquiola som badkarsblandare

Hansgrohes serie Axor - Urquiola som badkarsmodell.

Hitta din badrumsblandare bland våra återförsäljare

På badrumsportalen har vi samlat en hel sida med annonsörer som bara bjuder på olika typer av badrumsblandare. Du får enkelt en överblick över hur marknaden ser ut och du kan själv gå in i deras fotogallerier och bläddra bland alla läckra badrumsblandare. Se hela utbudet av badrumsblandare här eller längst ned på sidan.

Redaktionen tipsar

Med romantiska badrum kan du drömma dig bort... Romantiska badrum? Älskar du romantik och allt vad det innebär så är ett romantiskt badrum...
Tillgången på små badkar tycks inte alls rimma med efterfrågan Överallt ser man frågeställningar kring smidiga, små badkar. Allt fler vill...
  Höstens inredningsmässa talar sitt tydliga språk när det gäller badrummen Med inspiration från naturen skapas lugna och rogivande badrum...

Annonser

Utvalda varumärken

Mora MMIX miljöanpassade kranar för kök, tvättställ, dusch och bad.
FM Mattsson 9000E med EcoSafe - för en bättre miljö och minskade kostnader.
Classic - klassiskt vackert och som skapar en varm, harmonisk miljö.
Axor erbjuder en mångfald av personliga badrumsstilar.