Våtrumsfläkt

 

Med en våtrumsfläkt kan ditt badrum andas så som det behöver

För att ditt hus ska må bra och klara sig ifrån mögelangrepp och liknande så är det viktigt att huset kan ”andas”. Detta sker genom fläktar och tilluftsventiler. I våtutrymmen så som ditt badrum så är en våtrumsfläkt det bästa att installera. Beroende på hur stort badrum du har och hur mycket det används så finns det olika typer av våtrumsfläktar. Har du en separat toalett där du vill installera en fläkt för att slippa oönskad lukt så finns det tidsstyrda fläktar som startar när du slår på strömmen till lampan och som sedan går några minuter efter det att strömmen till belysningen har slagits av igen. Vill du ha en våtrumsfläkt i ett utrymme där det är mer fuktigt som till exempel vid en dusch så är det lämpligt att installera en fläkt som är fuktstyrd. Det innebär att våtrumsfläkten startar automatiskt när fuktnivån i luften stiger. Har du barn eller tonåringar i huset så är det extra bra med den här  typen av fläkt eftersom dom inte alltid tänker på att starta fläkten själva. Finns det redan en självdragskanal i badrummet så kan du montera den nya fläkten där. Tänk på att välja en badrumsfläkt utan kallrasspjäll om den ska monteras i en självdragskanal. Vill du däremot sätta in en våtrumsfläkt i en kanal som saknar självdrag, till exempel genom en yttervägg, så bör du tänka på att antingen välja en fläkt med kallrasspjäll eller en som jobbar hela tiden för att förhindra att det kommer in kall luft i badrummet när fläkten är av.

Våtrumsfläktarna som finns på dagens marknad är tystgående och hos vissa leverantörer kan du också hitta fläktar i olika roliga färger och med utbytbara huvar. Tänk på att alla typer av elinstallationer måste göras av kvalificerade fackmän!

 

Redaktionen tipsar

  Ett par tips vid renovering av badrum På senare tid har badrummet fått mer och mer fokus. Från att ha varit ett litet krypin där vi...
Med LK Schaktbotten säkerställer du en helt tät botten i schaktet. Lösningen är prefabricerad och sparar tid och där med pengar.
Oras läckra badrumsblandare i serien Il Bagno Alessi bryter snyggt av den romantiska inredningen. Utforska utbudet av badrumsblandare på...

Annonser