Våtrumsfläktar i badrummet

Att det behövs en badrumsfläkt i badrummet när man duschat, det har vi väl alla upptäckt och förstått

Det blir imma på badrumsspegeln och även väggarna får sig en fuktig beläggning. Här följer lite råd, tankar och tips när du ska bygga om i ditt badrum eller helt enkelt kanske behöver byta ut din gamla badrumsfläkt. Vid första tanken tycker vi väl att det bara är att köpa en ”vanlig” badrumsfläkt. Det finns olika leverantörer av badrumsfläktar som erbjuder fläktar med olika funktioner och prislappar och det finns en del att tänka på när du väljer badrumsfläkt.

En viktig aspekt är fläktljudet. Man kan notera att det skiljer mycket i ljudstyrka på olika badrumsfläktar. Det finns de som nästan upplevs störande men även väldigt tysta våtrumsfläktar. Det är både själva fläkten som påverkar ljudstyrkan men även fläktens montering samt hur luftkanalerna är dragna.Hur mycket luft som våtrumsfläkten hinner transportera är ju också viktigt. Ju bättre luftgenomströmning ju fortare blir vi av med fukten i badrummet. Det står på fläktförpackningen hur stor luftgenomströmning som badrumsfläkten har.

Man bör se till så att fläkten har ett kallrasskydd som förhindrar att kall luft läcker in i badrummet baklänges när inte fläkten är igång. Det finns undantag då fläktkanalen har självdrag och då bör man inte ha kallrasskydd. Hör efter där du ska köpa fläkten eller med en badrumsfläkttillverkare vad som blir bäst hos dig. Det finns badrumsfläktar med såväl fuktstyrning som tidsautomatik. Det avgör du helt själv vad du vill ha men man brukar ju bli mest nöjd om man kostar på sig lite extra och det gäller även, självklart, badrumsfläkten.

 

Redaktionen tipsar

Med LK Schaktbotten säkerställer du en helt tät botten i schaktet. Lösningen är prefabricerad och sparar tid och där med pengar.
  Bygg egen bastu oavsett kunskapsnivå För den som är lite händig är en bastubyggsats ett mycket prisvärt alternativ. Om du känner dig...
  När solens strålar värmer och havsbrisens vind smeker lätt är inte steget långt till ett svalkande, svalt romantiskt inrett badrum. De...

Annonser