Färger i badrummet

 

Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär.

Många är fortfarande rädda för färg och ibland kan det gå så långt att, bara för att man är rädd att det skall bli fel färg, så väljer man till slut, i alla fall, vitt. Inte sagt att vitt på något sätt skulle vara fel färg, det kan vara både stilrent och vackert men faktum kvarstår, att det är med färger som du präglar ditt badrum och ger det den där speciella touchen.

Puntotre´s badrum säljs genom Smedstorp

Med sunt förnuft och lite färgkunskap kan man skapa otroligt vackra färgkombinationer som, i sin tur, kan ge en helt ny dimension åt badrummet. Känner man sig det minsta osäker på vilka toner som är kalla eller varma, dämpade eller intensiva, så skall man aldrig vara rädd för att fråga en fackman. De har kunskap, kan hjälpa till med färgval och ge tips på olika färger som harmonierar med varandra. Skall man exempelvis byta ut sin gamla badrumsinredning och har ett badrum med vita väggar och golv kan man få ett fantastiskt resultat om man väljer en inredning i ett varmt, lite mörkare träslag.

Bild hämtad från Björbo badrums hemsida.

Många väljer också att ha olika färger på väggar och golv. Här blir effekten än mer påtaglig då det svarta golvet även återkommer i badrumsinredningen. En smakfull blandning av ljust och mörkt. I ett litet badrum kan det vara en fördel att ha riktigt ljusa väggar då det gör att rummet upplevs större, samtidigt som ett badrum med mörka väggar ger motsatt effekt.

Bilden är hämtad från Eurobad´s hemsida

Ett högblankt golv ger också en härlig effekt och här representeras färgen i badrummet utav hyllan, vasen och den flyttbara förvaringskuben, som alla är i en och samma starka färg. Även här ger badrummet ett stramt och strikt intryck men med en mycket effektfull färgklick. För oss som söker den varma och ombonade känslan i badrummet är nog ändå trä det material som fungerar allra bäst.

Bilden är hämtad från Duobad´s hemsida

I grund och botten är detta ett mycket ljust och neutralt badrum med ljusgrått kakel och klinker men med hjälp av en mörk träinredning får man genast ett varmt och behagligt intryck av badrummet.

Hur vi än väljer att göra med färgerna i våra badrum så är det så att färger påverkar oss människor och vi väljer själva hur mycket eller lite vi vill att färgerna skall ta över i våra hem i allmänhet och i våra badrum i synnerhet.

 

Redaktionen tipsar

Unna dig ett riktigt härligt massagebadkar så har du alltid nära till njutning och avkoppling. Det stressas alldeles för mycket idag. Vi...
Kakel och klinker är tåliga och nästan underhållsfria material... Det är lång livslängd på keramiska plattor. I det allra flesta fall till...
  Ett vågat badrum lyfter stämningen rejält.  Vill du ha ett badrum som har det lilla extra så kan du satsa på att inreda det i en vågad...

Annonser