Spabad eller badtunna för din utomhusmiljö?

Ta vara på möjligheterna i din utomhusmiljö

När sommaren väl är här med sol och värme känns det på något vis som om man inte vill gå in igen förrän till hösten. Man vill kunna njuta till 100% och inte en enda stund får förspillas. Detta faktum är något som flera tillverkare av badrumsinredning har tagit fasta på. Det kanske inte kan bli precis som inne med belysning och sminkspeglar i rätt avpassad höjd men likväl en väl fungerande bad eller dusch plats, som fyller sin funktion på ett alldeles perfekt och sommar betonat sätt.

Bilden är hämtad från Hotspring´s hemsida

Spabad skapar en lyxig och avslappnad miljö

Tänk dig själv att kunna ha en alldeles egen badplats utanför huset, antingen i en egen del av trädgården eller i direkt anslutning till den befintliga altanen eller uteplatsen. Du avgör själv när, hur och i vilken temperatur du vill bada och badplatsen kommer garanterat att vara fri från oinbjudna gäster. Är inte det en frihet som heter duga?

Ännu en miljöbild från Hotspring´s hemsida

Olika typer av trädgårdar och tomter har skiftande förutsättningar och det är inte säkert att ett Spa-bad som yppar sig alldeles utmärkt på en strandtomt skulle bli lika passande på en altan i skogsgläntan. Det är säkert därför tillverkarna har sett till att urvalet är väl tilltaget och du kommer att märka att både form, färg och design kan skilja sig mycket mellan olika modeller.  

Badtunnor passar in i det nordiska klimatet

Det allra mest nordiska och jordnära kan för många vara just en badtunna . Dessa har en egen stil med en design som för tankarna tillbaka i tiden till den mer elementära formen av tvagningen. Man badade för att bli ren och inte så mycket för njutnings skull. Idag kan man få både och utan att tappa den härliga ”gammaldags” känslan.

Bilden är hämtad från Folkpool´s hemsida

En badtunna kan antingen vara just, det som namnet avslöjar, en tunna i trä men det finns också varianter som på utsidan ser ut som en härlig gammal badtunna men som på insidan har alla funktioner av ett modernt Spabad. Plastad insida för enklare renhållning, munstycken för massagebubblor och inbyggda reningssystem är bara några av de finesser som kan finnas.

Vackra miljöbilder från Hotspring´s hemsida

Njut av utomhusbad året runt

En sista liten tanke kring detta med ett eget utomhusbad är den att du faktiskt inte är begränsad till att bara bada sommartid. Med bra uppvärmningssystem och tjock yllemössa är det fullt tänkbart att nyttja ett Spabad även vintertid. Ett hett bad i kombination med ett ”dopp” i snödrivan eller isvaken kan vara väl så uppfriskande.

Bilden är hämtad från Demerx hemsida

Utomhusdusch - ett enklare alternativ

För alla oss som inte har tiden eller orken att arrangera en badstund i ett utomhusbad har tillverkarna en mängd olika varianter av utomhusduschar. En smart sak för en snabb dusch efter dagens ansträngande trädgårdsarbete eller kanske som ett komplement till poolanläggningen .

Stilfull utedusch från Classic garden

Uteduschar kan kopplas både till den befintliga vattenledningen eller som ett enklare alternativ, direkt till vattenslangen. Vilken typ av utedusch du än väljer så får du ett skönt sommar inspirerat alternativ till ditt befintliga badrum och dess funktioner.

 

Redaktionen tipsar

  Tänk över hela familjens behov när Ni planerar ett nytt badrum. Var alltid noga med barnsäkerheten när du väljer belysning och golv till...
Kakel och klinker är tåliga och nästan underhållsfria material Det är lång livslängd på keramiska plattor. I det allra flesta fall till och...
Duschtoaletter har funnits i stora delar av världen under en lång tid, mest vanligt i asiatiska länder. Nu har även Européerna förstått...

Annonser

Utvalda varumärken

Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.
Takdusch eller duschset, vi har duschar som passar alla!
Mora Armatur presenterar en ny komplett duschserie- Mora Shower System
Svensktillverkade duschväggar med 15 års garanti och Nordens största utbud på dusch.