En välfungerande tvättstuga

Det gäller att ta vara på den plats man har och utnyttja den på bästa sätt.

Ofta hör man uttryck som att om vi bara hade lite bättre med plats, då skulle vår tvättstuga fungera mycket bättre men det är inte hela sanningen. Det gäller att organisera den ytan man har till sitt förfogande och göra varje del så ultimat som det bara är möjligt. Har man exempelvis bara en mindre yta att hänga tvätt på, så gäller det att man hela tiden håller undan tvätten i tvättkorgen och aldrig samlar på sig hemska berg av tvätt.

Det finns en hel del skåpinredning som är anpassad just för tvättstugan och ett enkelt och smart exempel är detta dolda utdragsgaller som gör att du kan plantorka en stickad tröja utan att behöva lägga ut en badhandduk på golvet och kanske ta upp halva golvytan i din tvättstuga. Att du dessutom kan skjuta in gallret i skåpet igen, i väntan på att tröjan torkar, gör ju att du sparat gott om utrymme och svängrum.

Även strykbrädor och strykjärn är sådana artiklar som gärna blir stående framme i en tvättstuga. Kanske används prylarna så gott som varje dag och det känns som allt för mycket jobb att plocka bort, för att strax plockas fram igen. Med ett väggfast strykskåp kan du minimera platsen som strykbrädan tar och du fäller snabbt upp den till en obetydlig storlek alldeles utefter väggen.

 

Har man turen att ha en lite större tvättstuga kan man t.o.m. utnyttja ytan till några träningsredskap och lite förvaring i samband med familjens olika friskvårds aktiviteter. Att kombinera tvättstugan med en grovingång där man har närhet till vatten, tvätthoar och dessutom oftast har lätt att spola av, är en annan sak som gör att tvättstugan får flera smarta funktioner i ett och samma rum.

Tycker ni att ni saknar skåp och tillräckligt med bra förvaring så kan man enkelt lösa det genom att skaffa lösa trådbackar, som finns både för att fästa på vägg eller på hjul. Där kan man förvara både rengöringsmedel, tvättmedel, handdukar och dessutom ha olika tvättkorgar till olika typer av smutstvätt. Med ordning och reda i tvättstugan kommer arbetet där inne att upplevas mycket mera positivt och kanske kan fler av familjens medlemmar bli motiverade att hjälpa till med detta ofrånkomliga arbete.

Tvättstugeinredning från Miele 

I många familjer är det en utvald person som alltid måste stå för servicen med de rentvättade kläderna och för att komma ifrån denna lättja inom familjen ser man allt fler familjer som löst liknande problem genom att montera familjens garderober direkt i tvättstugan. Tack vara detta slipper man ett helt moment med att leverera tillbaka de rena kläderna till var och en av familjens medlemmar. Nu kan var och en hämta sina rena kläder i tvättstugan och det kanske kan tänkas att denna förenkling också skulle kunna leda till att fler i familjen kan tänka sig att hjälpa till med arbetet i tvättstugan.

Här på Badrumsportalen kan du enkelt hitta aktörer inom badrum och tvättstuga. Är det någon aktör du blir lite extra nyfiken på så kan du enkelt klicka dig in på deras hemsidor och titta närmare på just deras utbud.

 

Redaktionen tipsar

  Vem vill inte ha en varm handduk att linda in sig i efter duschen? Den enormt lyxiga känslan av en uppvärmd handduk runt den blöta...
Kakel och klinker är tåliga och nästan underhållsfria material Det är lång livslängd på keramiska plattor. I det allra flesta fall till och...
  Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär. Många är fortfarande rädda för färg och ibland...

Annonser

Utvalda varumärken

Det viktigaste materialet i Vedums badrum är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
ASPEN ? ETT PERSONLIGT VAL. Färdigmonterade badrumsmöbler med 10 års garanti.
Hos Skånska Byggvaror hittar du prisvärda förvaringslösningar. Fraktfritt Sverige
Badrumsmöbler till låga priser.