Badrumstrender - Vårsäsongen

Har du koll på vilka som är vårens stora färger?

Om man gillar färg och form så är badrummet ett perfekt ställe att inspireras i. Där har man ofta en ganska neutral inredning att bygga utifrån och man kan ganska enkelt göra stora förändringar för ögat med rimliga insatser i form av både arbete och pengar. Har du en helt enfärgad badrumsinredning så finns det inga som helst begränsningar för hur du kan färgsätta resten av ditt badrum. Med hjälp av säsongens färgkarta kan du låta dig inspireras och samtidigt få ett både
trendigt och vackert badrum. 

 

Vårens trendfärger är till övervägande del milda pasteller. Det är lättmatchade färger som ofta går att sätta fint ihop med varandra. Som motvikt mot de dominerande pastellerna finns den här våren ett antal kryddigare toner också. Dessa kan också kombineras med pastellerna men gör sig allra bäst om man låter dem matcha varandra. Här nedan kommer vi att visa några fina exempel på hur badrummet kan färgsättas med hjälp av säsongens kulörer.

Höganäs Arkitekt kakel

I vårens färgkarta finns två olika blå färger som tillsammans kan skapa fantastiska effekter. Här har man valt att matcha ihop de blå tonerna med både lindblomsgrönt, beige och ljusgrått. En så mjuk blandning av färger kan användas som ett effektfullt parti till en vit inredning. Sektioner som här, runt handfatet och som lodräta partier på väggen ger ett vackert sammanhang utan att störa det stilfullt rena vita kaklet. Väljer man sedan att kombinera med blå matta, blå pumptvål och blå handdukar så betonar man den starkare av färgerna i kombinationen. Vill man hellre tona ner och vara än mer neutral så kan man istället välja att ta upp den beige eller ljusgrå tonen.

Höganäs Passadena kakel

Sandfärgen som finns i vårens färgpalett kan tyckas både tråkig och intetsägande men i rätt sammanhang blir den faktiskt inte så dum. Här har man valt beige blommor i kombination med en pudrig rosa ton. Dessa färg- och mönsterval ger ett romantiskt uttryck i badrummet och signalerar lugn, stillhet och vila. Ett perfekt mönster i badrummet för långa, varma, stilla badstunder.

Höganäs trendstone kakel

Den stålgrå färgen, som i vår kallas Paloma, är en så pass neutral färg att man faktiskt vågar välja den till exempelvis ett kakel. Denna ljusa grå är ett vackert alternativ till vitt och en väldigt bra bas att matcha upp med mer färgstarka badrumstillbehör. Alltifrån helvita inredningsdetaljer som handdukar och badrumsmatta till mjukt rosa eller ännu mer vågat orange, är alla exempel på färger som blir vackra tillsammans med ett ljusgrått kaklat badrum.

Badrumsinredning Louise från Vedum

Den sista bilden som får representera pastellkartan är en lindblomsgrön, handmålad träinredning från Vedum. Många av deras badrumsinredningar har en klar dragning åt den lantliga stilen och så även detta exempel. I samma serie som dessa skåp finns även en kommod med porslinshandfat i flera olika storlekar. Lindblomsgrönt är en omtyckt färg på lantliga kök och nu har färgen också fått ett välförtjänt fokus i badrumsvärlden.

Kakel Up to date från Höganäs

Slutligen vill vi visa en bild som representerar den kryddigt gula, orange och röda färgen i vårens färgkarta. De har ett helt annat sting än övriga vårfärger och skapar mycket liv och energi i badrummet. Dessa kryddiga färger passar så väl till en brun eller träfärgad inredning som en vit. Vill du skaffa dig ett livfullt badrum i vår så kommer du att kunna hitta gott om både handdukar, tvålpumpar, toaborstar och badrumsmattor i dessa härliga färger. Lycka till med din vår-styling av badrummet och glöm inte att omväxling förnöjer.

 

Redaktionen tipsar

En läcker höstpalett som passar perfekt i badrummet Höstens nya trender för badrummen visades stort och brett på inredningsmässan Formex i...
Ta vara på möjligheterna i din utomhusmiljö När sommaren väl är här med sol och värme känns det på något vis som om man inte vill gå in...
…än bara väggar och golv. För att kunna skapa en tilltalande känsla i ditt badrum krävs det så mycket mera.  Det allra mest fantastiska med...

Annonser