Små smäckra badkar

Tillgången på små badkar tycks inte alls rimma med efterfrågan

Överallt ser man frågeställningar kring smidiga, små badkar. Allt fler vill kunna ha badkar trots att man egentligen har platsbrist i badrummet. Tittar man runt bland badkaren så ser man att 170 och 180 cm är vanliga storlekar bland standardbadkar men många har inte den platsen.Att behöva avstå badkar för att det inte finns modeller som är tillräckligt små, känns inte som ett bra alternativ. Att bada, vet ju alla, är något som ger en så skön avslappning och rogivande stund att alla borde vilja ha det.

Noro badkar Cubic 150 cm 

Bland de få badkar i mindre storlek som finns på marknaden så finns de flesta i storleken 150 cm. Här är en variant från Noro som har ett klassiskt utseende med raka sidor och en helt slät utsida. Den enda skillnaden är att karet är upp till 30 cm kortare än ett rejält badkar i fullstorlek.

Charmigt badkar från HF Trading i lantlig stil

Vill man ha ett badkar som har en annan form så kan man även hitta 150 cm. långa hos HF Trading. Här är ett charmigt badkar med tassar som dessutom har ena sidan något högre än den andra. Det kan finnas många fördelar med bakar på tassar (eller andra ben också för den delen) och det är den förenklade städningen som man får på köpet. Att kunna komma åt inunder karet och att alltid kunna hålla rent känns fräscht och hygieniskt.

Smart bad- och duschlösning från Nordhem

Några av dem som söker små badkar gör det just för att platsen är så begränsad. Man kanske behöver kombinera dusch och bad och då kan ett sådant här badkar vara lösningen. Inte mer är 150 cm långt och en smart halv duschvägg som gör att du även kan stå upp och ta en dusch i badkaret utan att skvätta ner allt i din närhet.

Minimalt badkar på 135 cm från Freese & Bruno 

Behöver man ett ännu mindre badkar så är enda chansen att få plats med kroppen att man sitter och duschar. Ett sittbadkar helt enkelt.Här syns ett charmigt sittbadkar från Freese & Bruno i gammaldags stil. De höga kanterna gör att du ändå, ganska skyddat, kan spola och skvätta utan att du behöver vara rädd att det skall skvätta över. Den nedsänkta mittdelen gör ju dessutom att även vi som inte hoppar så lätt, kan ta oss i badkaret.

Samtliga bilder i artikeln länkar till de tillverkare som för badkaren och genom att klicka på bilderna kommer du direkt till deras hemsidor.

 

Redaktionen tipsar

HUR MAN INREDER ETT LITET BADRUM Ska du flytta till en bostad med ett litet badrum och undrar hur du ska få in all utrustning och alla...
Duschtoaletter har funnits i stora delar av världen under en lång tid, mest vanligt i asiatiska länder. Nu har även Européerna förstått...
  Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär. Många är fortfarande rädda för färg och ibland...

Annonser

Utvalda varumärken

Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.
Design badkar i solid Acovi komposit. Beställ på egna mål och eget design.
Jacuzzi, originalet, nu hos Folkpool.
Den nyttiga lyxen. Ifö har många modeller på bad- och bubbelbadkar.