Vårens färger i badrummet

 

Det finns egentligen ingenting som säger att du skall följa varken trender eller färgteman som någon annan har bestämt. Självklart är de personliga valen och de spännande färgsättningarna som då kan uppstå högst personliga och behöver inte alls följa någon mall. Däremot kommer du har mycket lättare att hitta badrumstillbehör i just trendfärgerna för säsongen eftersom alla andra lyssnar till trendsättarna. De som tar fram nya badrumsmattor med matchande handdukar eller tandborstmuggar med tillhörande duschdraperi har alla suttit på samma trendmöte och blivit påverkade av vilka färger det är som kommer att vara ”inne” en viss säsong. På vårens inredningsmässa Formex, som gick av stapeln i januari i år, hade t.o.m. tvåltillverkarna suttit med på det mötet.

De milda bleka färgerna var genomgående hos den här leverantören och både den blekgula, som döpts till Custard och den beige som fått namnet Toasted Almond fanns representerade i tvållådorna.

Annars är den blå färgskalan nästan alltid överrepresenterad när det gäller badrum. Kanske för att så många associerar badrum med vatten och vatten med stillhet och att vattnets alla nyanser får representera just den sköna stillheten som vi vill ha i vårt badrum.

 

Här har Cult matchat upp en hel serie badrumstillbehör i vårens lite vassare blå ton, Scuba Blue med den blekare Aquamarine och vips så har man skapat en hel serie av färgmatchade produkter som alla passar fint med varandra och dessutom fungerar perfekt att matcha med några enfärgade accessoarer också.

Här kommer en mer klassisk variant av det blå. Denna säsong kallad just Classic Blue och här både i enfärgade vackert strukturerade mönster och i en randad variant tillsammans med andra lugna fina färger. De små krukorna som syns i hyllan kan förstås användas som just blomkrukor men fungerar också perfekt som värmeljushållare.

Ibland kan det rent av vara så att man inte vill ha en massa klatschiga färger i badrummet. Då kan mönstret i sig få vara hela dekorationen och att samma mönster återkommer i både krukor, tandborstglas och tvålpumpar för att sedan komma åter igen på handdukarna blir som en egen fin dekoration i sig.

När vi nu ändå nämner trender och trender i badrummet så måste vi också passa på att visa det allra hetaste av alla trender just nu, nämligen de flerfärgade porslinet och keramiken. Att skapa ett mönster med ”doppade effekter” är riktigt hett och väldigt trendigt. Att dessutom matcha med lite glansig kopparfärg eller annan metall så har man perfekta accessoarer till spabadrummet eller varför inte – till alla badrum.

 

Redaktionen tipsar

  Visst skulle det lika gärna kunna vara ett sovrum eller ett vardagsrum som bilden visar. Det är just det som är det absolut säkraste...
…än bara väggar och golv. För att kunna skapa en tilltalande känsla i ditt badrum krävs det så mycket mera.  Det allra mest fantastiska med...
Kakel och klinker är tåliga och nästan underhållsfria material Det är lång livslängd på keramiska plattor. I det allra flesta fall till och...

Annonser

Utvalda varumärken

Fuktsäker Installation! Massor med smarta produkter för montering utan hål i väggen.
Tillbehör, alternativ & tillval till ditt badrum
Accessoarer som passar med vårt badrumsporslin och inredningar.
Med snygga badrumstillbehör sätter du pricken över i:et i ditt badrum.