Varmare badrum med trä

 

En badrumsinredning i trä förhöjer och lyfter fram den ombonade, varma känslan i ditt badrum.

Med ett lite mörkare träslag är det enkelt att locka fram en härlig rofylld stämning i badrummet och med en eller ett par accentfärger kombinerar du det hela till den ljuvligaste av alla vilsamma platser.

Dagens badrumsmöbler i trä tillverkas oftast i massiva träslag och har då en hållbarhet som överträffar det mesta. Både oljade och lackade trämöbler får en tålig yta och är du bara vaksam och torkar av de kritiska ställena, så som handdukshängare och luckor som ev. öppnas med blöta händer kommer din trämöbel att hålla lång tid framöver.

Badrummet kommer från Svedbergs och heter Classic

Ett annan kritisk punkt i badrummet kan vara den ytan, närmast kring en dusch eller ett badkar. Man bör planera sitt badrum extra noga och tänka över placeringen på dusch och bad i förhållande till den övriga inredningen, när man inreder med trä.

   Badrummet kommer från Miller och heter Sherry style

För vissa av oss känns inte, badrummet i trä, riktigt komplett om inte golvet också är i trä. Idag är ingenting omöjligt och man kan få ett riktigt snyggt och tåligt trägolv med hjälp av ex. lösa trätrallar som monteras samman. En annan bra sak med de löstagbara trallarna är att de mest utsatta partierna enkelt kan bytas ut när fukten har gått för hårt åt dem. Det allra bästa och säkraste alternativet är nog ändå att låta de våta utrymmena i badrummet få ha en egen avdelning i rummet. Där kan du vara lite mer sparsam med träet och istället lägga det ”krutet” på den något torrare avdelningen.

Badrummet kommer från Björbo badrum och heter X Al

Ett ljusare träslag, som här i kombination med en ljus kakelplatta ger ett fräscht och luftigt intryck. Du får ett ljust och livfullt badrum och har du sedan bara liten eller kanske ingen möjlighet att få in dagsljus i ditt badrum är detta ett extra bra alternativ.

    Badrummet kommer från Schmidt och heter Country style

Hur vi än har det med ljuset, lite eller mycket, naturligt eller konstgjort så är ändå en sak gemensam för oss. Vi vill alla få fram den där ombonade, varma känslan som ett smakfullt badrum i trä kan förmedla. Besök gärna vårt fotogalleri för mer badrumsinspiration.

 

 

 

Redaktionen tipsar

Vad kan väl vara bättre än att kliva in i ett badrum och känna att golvet är alldeles ljummet? Golvvärme i badrummet är något alldeles...
Har du koll på vilka som är vårens stora färger? Om man gillar färg och form så är badrummet ett perfekt ställe att inspireras i. Där har...
Badrumsrenovering? Det fanns absolut inte en tanke på att vi skulle renovera badrum... På sin höjd hade jag kunnat tänka mig att byta ut...

Annonser

Utvalda varumärken

Det viktigaste materialet i Vedums badrum är kunskap. Vedum ett personligt och tryggt val.
Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur både i luften och på golvet.
Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.
Takdusch eller duschset, vi har duschar som passar alla!