Olika material på bänkskivor

Bänkskivor i många olika material

Med en effektfull bänkskiva i badrummet skapar du intresse och nyfikenhet. Det finns flera olika material att välja mellan och här berättar vi mer om de olika alternativen. 

Skapa effektfullt uttryck med en bänkskiva i sten 

För dig som skall bygga ditt badrum, från grunden, finns alla möjligheter att välja en personlig och vacker bänkskiva till ditt nya badrum. En bänkskiva i sten ger ett rustikt och rejält intryck och kan vara alldeles utsökt att bryta en, annars mild och mjuk inredning med. En vit eller kanske ljusgrå, neutral inredning kan bli mycket effektfull tillsammans med en grov, mörkgrå eller svart stenbänkskiva.

Bänkskivor i komposit är ett hållbart val

Ett annat material som du med fördel kan använda dig av när du vill ha en snygg, ren och stilfull bänkskiva till ditt badrum är bänkskivor i kompositmaterial. Denna typ av bänkskiva ger dig en supertålig, hel fri från porer och garanterat hygienisk bänkskiva som kommer att hålla många år framöver. En bänkskiva i kompositmaterial görs ofta i ett stycke, utan skarvar och med handfat och allt i ett. Likaså finns det en mängd olika laminatskivor som kan se ut som både granit, marmor eller något av alla träslag. Samtidigt som du väljer bänkskiva till ditt badrum bör du också ha klart för dig vilken typ av handfat du vill ha.

En bänkskiva i betong skapar kontrast

Skall det vara nedsänkt i bänkskivan, underlimmat eller kanske vara helt fristående, ovanpå bänkskivan? Ett annat material som ses allt mer i bänkskivor till badrum är betong. En betongskiva ger ett rått och naturligt intryck men skulle tillsammans med exempelvis en ljusrosa badrumsinredning kunna bli den perfekta kombinationen. På bilden syns en bänkskiva som kaklats med mosaik i ett eget utvalt mönster och detta är ytterligare, en läcker lösning på bänkskivefrågan.

Du kan enkelt besöka tillverkarna av bänkskivor och därifrån klicka dig in till var och en, för att se deras sortiment av bänkskivor, här på Badrumsportalen.

 

Redaktionen tipsar

  Släpp in färgen i badrummet och du kommer att få en fantastiskt varm och ombonad atmosfär. Många är fortfarande rädda för färg och ibland...
  Aldrig förr har det försakats så många garderober och gästrum som nu, alla till förmån för våra stora, moderna badrum. Dessa nya rum som...
Med romantiska badrum kan du drömma dig bort... Romantiska badrum? Älskar du romantik och allt vad det innebär så är ett romantiskt badrum...

Annonser