Dags för nytt badrum?

 

På senare tid har badrummet fått mer och mer fokus. Från att ha varit ett litet krypin där vi borstat tänder och tvättat händer har det växt sig stort och stöddigt och är på god väg att bli ett av husets viktigaste platser.

 Idag vill vi kunna njuta i våra badrum. Både av atmosfären och av möjligheten till en stunds avslappning. Känslan i badrummet har blivit mycket viktig och idag ställer vi helt andra krav på våra badrum än vad vi gjorde för tio år sedan. Ett eget litet allrum med allt ifrån bubbelbadkar, massagedusch och dubbla handfat till tv – och musikanläggning, är högprioriterade attribut hos de flesta som bygger nytt eller renoverar idag. Tänk noga igenom familjens behov och önskemål innan ni sätter igång. Vilken stil vill ni ha på ert badrum? Ljus inredning med en strikt, stram stil? Eller inredning i trä för mer värme och känsla? Glada, starka färger eller en mjuk ton av bleka pasteller? Dela gärna in badrummet i arbetsyta, förvaring, dusch och bad samt toalett. Se till att ni får nog med utrymme för varje del. Utgångspunkten för planeringen måste få styras av det ev. befintliga badrummets yta samt sist men inte minst av din plånbok.

Väggarna: Idag är det största och mest självklara valet av väggmaterial till badrummet, kakel och klinkers. Det finns oräkneliga variationsmöjligheter och hos flera kakelleverantörer brukar det gå bra att få låna hem prover. Tänk på att en lite mörkare platta upplevs ännu mörkare när den täcker en hel vägg. Kakelplattor med vågräta dekorer förlänger intrycket av ditt badrum och ljusa färger förstorar. Du hittar massor av tips på kakel på Kakelutställningen.

Badrummet kommer från Ballingslöv och heter Studio

Golvet: Se till att färgen på klinkersplattan och ditt val av kakel harmonierar med varandra. Golvklinkers bör vara av en mer halkskyddad sort, för att undvika olyckor. Badrummet är också en idealisk plats att installera golvvärme på. Det ger en behaglig värme åt dina fötter och kan i många fall fungera som enda värmekälla i badrummet. Läs mer om golvvärme på Golvvärme utställningen. Där hittar du information från alla större leverantörer.

Badrumsinredningen: Låt era personliga behov styra när ni skall välja inredning. Behöver ni mycket förvaringsutrymmen så snåla inte med stora, härliga utdragslådor. Gillar ni den minimalistiska stilen, kanske ett smalt högskåp eller en öppen hylla för några läckra badhanddukar räcker. Låt stil och färgval på din inredning bli det som länkas samman med väggar och golv, till just den där inbjudande helheten som ett välplanerat rum skall ha. För tips och idéer: Läs mer under Badrumsinredningar. 

 

Redaktionen tipsar

Vad kan väl vara bättre än att kliva in i ett badrum och känna att golvet är alldeles ljummet? Golvvärme i badrummet är något alldeles...
  På senare tid har badrummet fått mer och mer fokus. Från att ha varit ett litet krypin där vi borstat tänder och tvättat händer har det...
  Drömmen om ett njutfullt badrum med plats för flera aktiviteter samtidigt är nog den dröm som uppfyller oss, som går i badrumstankar,...

Annonser

Utvalda varumärken

Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur både i luften och på golvet.
Takdusch eller duschset, vi har duschar som passar alla!
Svenska Neptun- Experten på Badkar,Bubblor & Massage. 26 år i branschen.