Ett eget Spa

 

Drömmen om ett njutfullt badrum med plats för flera aktiviteter samtidigt är nog den dröm som uppfyller oss, som går i badrumstankar, allra mest. Störst och starkast av alla dessa drömmar verkar, just nu, vara att få möjlighet att skapa sig ett alldeles eget Spa-badrum. Vi blir mer och mer villiga att ”offra” andra ytor i huset till förmån för våra badrum. Kan vi avvara den där extra garderoben eller gästrummet som ligger vägg i vägg med det befintliga badrummet så skapas ofta just den där extra ytan som behövs för att få plats med en härlig Spa-avdelning. Ett rymligt bubbelbad, några sköna relax-stolar, en imfri tv-skärm inbyggd i väggen och du är på god väg mot ditt härliga, njutfulla, badrum.

              TV för fuktiga utrymmen från TileVision.

Är det kanske så att våra stressade livssituationer skapar den här starka drömmen om en härlig plats där vi får lov att dra oss tillbaka och reflektera över livet? Här får vi lov att avskärma oss från omvärlden och tillåta oss att bara koncentrera oss på oss själva. Vi får en chans att ladda batterierna och kan på så vis rusta oss bättre för att klara vardagens alla måsten. 

Skulle ändå platsen inte riktigt räcka till så får man inte glömma bort att det går utmärkt att skapa en underbar Spa-känsla även på en mindre yta. Med en härlig badolja och en god bok i ett alldeles vanligt standardbadkar kan även de mest stressade personerna hitta lugnet. Se till att du har eliminerat alla tänkbara störande moment, så som mobiltelefoner och vasst lysrörsljus, så skall du se att du snart finner ro och avkoppling.

         Badkarsblandare från Oras.

Idag behöver du inte ens äga ett badkar för att kunna benämna ditt badrum som ett Spa-badrum. Det finns en uppsjö med olika ångduschar med diverse mjukgörande massageeffekter eller varför inte med ett stilla, avslappnande vattenfall som strilar över axlarna.

    Ångdusch från Svedbergs.

Det finns i princip hur mycket härliga och lyxiga finesser som helst att välja bland och en annan fördel med en dusch är ju just den, att den tar betydligt mycket mindre plats än ett badkar.

 

Redaktionen tipsar

LK Schaktbotten SECURE LK Schaktbotten SECURE säkerställer en tät botten i schaktet. Det är en prefabricerad rationell lösning som sparar...
Ska man renovera badrummet är det viktigt att man väljer ett behörigt företag som har genomgått BKR,s kurser för plattsättare och...
Det gäller att ta vara på den plats man har och utnyttja den på bästa sätt. Ofta hör man uttryck som att om vi bara hade lite bättre med...

Annonser